Новият заместник-областен управител на Кюстендил официално встъпи в длъжност

Новият заместник-областен управител на Кюстендил е Любомир Терзийски, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Той официално е встъпил в длъжност и бил посрещнат от областния управител Катя Димитрова. Тя му е пожелала спорна работа, която да бъде в интерес на жителите на Кюстендилска област.
“Ще работя усърдно и отговорно за развитието на област Кюстендил. Акцент в работата ми ще бъде реализиране на приоритетите на правителството на местно ниво. Кабинетът ми ще бъде отворен за всеки жител на областта, който има проблем. Ще работя активно с кметовете на общините в областта, независимо от коя политическа сила са”, е казал Терзийски, цитиран от пресцентъра на областната администрация.
Любомир Терзийски е роден в Кюстендил през 1986 година. Средното си образование е завършил в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт “Йордан Захариев”. Има завършени бакалавърска и магистърска степен, съответно по специалностите “Информатика” и “Стопанско управление”. През 2019 г. е избран за общински съветник в ОбС – Кюстендил. Новият заместник- областен управител е бил и дългогодишен съдия по футбол, до 2021 година.
След напускането на Любомир Терзийски от Общинският съвет, мястото му в групата на Гражданска листа ПП “Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” ще бъде заето от следващия в листата – Станислав Андонов – дългогодишен учител в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил, съобщи председателят на групата Огнян Атанасов.