Новият кмет на Благоевград представи екипа си, стартира с един заместник по строителството – инж. Христо Дюлгеров

Илко Стоянов ще избира кметски наместници след референдум

 

 

Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов представи екипа, с който ще работи.
Структурата, която той предлага, ще бъде разгледана на следващото заседание на Общински съвет-Благоевград, което ще се проведе на 30 юли. “С новия ми екип имаме готовност да започнем работа по всяка една секторна политика. Представям екипа си, за да може обществеността да знае, че имаме готовност да започнем да работим във всяка една секторна политика, а и за да спрат спекулациите, относно това с кой ще работя“, каза на пресконференция Илко Стоянов. Кметът на Община Благоевград добави, че е подбрал експертен екип, както е обещал и по време на предизборната си кампания. „Те не са членове на партията, която ме излъчи за кмет. Под една или друга форма това ще бъдат хората в моя екип, с които ще реализирам програмата и целите си“, добави той.

Към момента в екипа му ще има само един заместник-кмет. Това ще бъде инж. Христо Дюлгеров, който ще е с ресор строителство, териториално и селищно устройство. В бъдеще, Илко Стоянов предвижда да назначи още двама заместник – кметове, които ще бъдат съответно европейски проекти и икономическо развитие.

Градоначалникът обяви и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите “Екология и чиста среда” и “Икономическо развитие и иновации”.
В екипа на Илко Стоянов като директори на дирекции ще бъдат предложени: Борис Мейанджийски  финанси, бюджет и общинска собственост; Емилия Халилова – социална политика; Диана Стефанова – екология и чиста среда.
В Дирекцията „Екология и чиста среда” ще влиза и звено Инспекторат; Гергана Муртова- икономическо развитие и инвестиции; Дамян Качулски – образование и иновации; Дейвид Арабаджиев – оптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги; Силвия Домозетска – култура и връзки с обществеността.

Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. “През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо. Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съответните населени места кой те ще предпочетат за техен наместник”, каза Стоянов.