Новият Abarth 695 Esseesse с впечатляващ стил

Abarth 695 представя лимитираната спецификация Esseesse, която се превръща в най-бързия модел на гамата, с подобрена управляемост и ускоряване.

Esseesse 695 запазва 1,4-литровия T-jet двигател с мощност 180 к.с., но ще разполага с по-ниско тегло с алуминиев капак с двойни издатини, изпускателна система Akrapoviс и нов заден спойлер с регулиране на ъгъла, за да осигури подобрена стабилност. Като цяло притискателната сила е увеличена с до 42 кг, а теглото е намалено с 10 кг.

Ще бъде произведена лимитирана серия от 1390 автомобила, като 695 екземпляра са боядисани в черен Scorpion, а останалите 695 Campovolo сиви.

Автомобилът се отличава с бели детайли на задния спойлер, корпусите на огледалата и страничните стикери и има бели 17-инчови алуминиеви джанти, заедно с червени спирачни апарати Brembo. Логото 695 се откроява отстрани и отзад на автомобила.

Вътре в автомобила слоганът One of 695 е изписан върху подглавниците, с шевове, съответстващи на избрания от водача цвят на екстериора, заедно с карбонов предавателен лост, който, според компанията, ще „подчертае състезателната му душа“.

Esseesse също така получава информационна развлекателна система Uconnect на Fiat, със 7-инчов сензорен екран, хостващ сателитна навигация, Apple CarPlay и Android Auto и цифрово радио DAB.

Спецификацията е вдъхновена от преработката на Abarth от 1964 г. на миниатюрния Fiat 500, който е обозначен като 695 Esseesse.

Тогава са произведени само 1000 бройки, с работен обем, увеличен до 690 кубика и мощност с 38 к.с., така че със 140 км в час става управляем. На капака на автомобила има монограм SS с главни букви, а на таблото – esseesse./ams.bg