Новият Mercedes-Benz S-Class ще е само хибрид

Германският производител Mercedes-Benz работи върху следващото поголение на флагмана си S-Class, който ще бъде оборудван изцяло с хибридни двигатели. Освен тоа, компанията от Щутгарт подготвя и изцяло електрическа версия на модела – EQ S.

Седмото поколение на S-Class ще изминава само на ток до 100 км, като ще бъде оборудвано с фирмената система за задвижване на четирите колела 4Matic с пренастроен въртящ момент между двете оси. В основата на хибридния агрегат ще бъдат 6-цилидрови редови мотори с обем 3,0 и 2,9 литра в бензинов и дизелов вариант, а също така и усъвършенстван 4,0-литров V8, разработен от AMG. Всички те ще бъдат поставения на обновената платформа MRA.

В същото време изцяло електрическият Mercedes EQ S ще стане първият модел а компанията, който ще бъде изграден на новата архитектура MEA. Тя е създадена от нулата специално за модели на ток, като идеята е оптималното разположение на електромоторите и акумулаторите.

Електрическият флагман на Mercedes ще получи два електромотора – по един на всяка ос. Тяхната съвкупна мощност ще превишава 400 к.с. (толкова развива кросоувърът EQ C). Освен това, се планира AMG-версия с над 600 коня, като от компанията обещават, че тя ще може да изминава над 500 км. с едно зареждане.

Въпреки двете различни платформи, хибридните S-Class и електрическата EQ S ще имат еднакво актимно окачване, което ще представлява еволюция на сегашна система AirMatic+. Тя работи с отделна 48-волтова мрежа и със специална камера, сканираща пътя пред автомобила.

 

 

Източник: topgear.bg