Нови кметски наместници на села в Пиринско

Новият градоначалник Илко Стоянов сменя кметските наместници на селата в община Благоевград. Рокадитете ще засегнат кметовете на селата Селище, Бучино и Лисия, Мощенец, Горно Хърсово, Габрово и Дебочица.

В края на миналата седмица са уведомени, че ще освободят заеманите постове Валери Байрактарски, Красимир Поповски, Младен Николов и Иван Митов. Управлението на Бучино и Лисия се очаква да поеме бившият кмет на с. Рилци Живко Чукарски. В петък бе освободен и кметският наместник на село Зелен дол Александър Манов. По предварителна информация мястото му ще заеме пенсионираният полицай Ангел Младенов.

Георги Атанасов, който също е бивш полицейски служител, ще решава проблемите на жителите на Селище. Бившият кмет на с. Покровник Методи Цонев, който управлява няколко мандата едно от най-големите благоевградски села, ще използва ръководния си опит в с. Мощанец. Добрин Хамбарджийски ще заеме кметския пост в Габрово и Дебочица. Хамбарджийски бе отстранен от заеманата длъжност поради нарушения на ЗМСМА, тъй като имаше незаличена фирма в Търговския регистър. По тази причина длъжността изпълняваше Галина Велкова.

Според градоначалника Илко Стоянов смяната на кметските наместници е продиктувана от липсата на достатъчна ангажираност на кметските наместници към проблемите на хората в малките населени места, както и насаждането на напрежение сред населението.