Нови 55 положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за денонощие, 43 са от Кюстендил 

Нови 55 положителни случаи с Ковид-19 има в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 43. По три нови случая има в общините Дупница и Бобошево, по две са положителните проби в общините Бобов дол, Кочериново и Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 75 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Трима от тях са интубирани и в реанимация, други десетима души са в по-тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница към днешна дата са 13 души. Всички пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Десет са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е в тежко състояние и на кислород, останалите са в сравнително стабилно общо състояние.

През изминалото денонощие има починал 78-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.