Новосформирания „Спортист 1959” (Падеш) записа първа победа, вратар поведе атаката

С два червени картона охладиха през второто полувреме

На отлично подготвения терен в село Логодаж отборите на „Граничар” и „Спортист 1959” от Падеш изиграха интересно футболно дерби с интрига до последните минути в мач от 6-ия кръг за първенството на областна група „Струма-1”.

Още в 1-вата минута на двубоя домакините поведоха след пряк свободен удар, отсъден в наказателното поле за върната топка към вратаря Георги Георгиев. Централният нападател в този мач започна като вратар поради отсъстващите Вакашински и А. Николов, наказания М. Христов, а 4-тият вратар Камбитов остана резерва заради болки в глезена.

Въпреки това Георгиев се представи отлично под рамката на вратата. Постепенно момчетата се отърсиха от шока, заиграха добре и до края на полувремето постигнаха пълен обрат с два гола на Кристиян Крушов, вторият от дузпа. За съжаление голмайсторът бе контузен и заменен на почивката от младия Дени Петкашев.

В началото на второто полувреме страстите се нажежиха и се стигна до два червени картона. Силно представилият се деветнайсетгодишен Георги Янков бе изгонен заедно с играч на ФК „Граничар”. В тези минути домакините бяха по-активни и пропуснаха няколко добри възможности за гол, една от тях след красива странична ножица на неостаряващия Тодор Рангелов.

Двайсетина минути преди края, след центриране отляво, Боян Петров бе оставен сам в наказателното поле и с глава изравни резултата – 2:2. Последва втора контузия за играч на гостите – Стефан Стоянов, който напусна терена.

Поради липса на повече резервни полеви играчи треньорът направи нестандартна смяна. На вратата застана резервният вратар Иван Камбитов, а пазещият до момента Георги Георгиев бе пратен на върха на атаката. Този ход се оказа печеливш. Три минути преди края след изпълнен отлично корнер от Марти Байов, Георги Георгиев се извиси и отблизо с глава вкара победното попадение за 2:3.

Това бе първа победа като гост на новосформирания отбор на  „Спортист 1959”.

Ташко СУЛЬОТОВ