Новото електрическо Kangoo ще изминава 265 км с едно зареждане

От лансирането си Kangoo Z.E. е водещият електрически ван в Европа. С повече от 58 000 автомобила по европейските пътища това е икономично решение за транспорт с нулеви емисии. За да затвърди лидерската си позиция, новото Renault Kangoo Van E-TECH ще бъде лансирано в началото на 2022 г. Оборудвано с изцяло електрически двигател с мощност 75 kW и моментален въртящ момент до 245 Nm, новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric има шест режима на шофиране. Режим Eco (55 kW) за оптимален пробег и режим Normal (75 kW) за по-добра производителност и по-висока максимална скорост.

Предлагащо се в две дължини (стандартна и дълга), новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с литиево-йонна батерия с капацитет 44 kWh, осигуряваща пробег от около 265 км по цикъла на WLTP.

Автомобилът може да бъде напълно зареден за:

– 2 часа от публична зарядна станция (22 kW Chameleon зарядно).

– 4,5 часа от 11kW зарядна станция (16A трифазно зарядно).

– 7 часа от wall box (7,4 kW монофазно зарядно).

– 19 часа от подсилен контакт.

– и 26 часа от стандартен домакински контакт.

Със 75 kW бързо зареждане автомобилът може да се зареди до 80% за 42 мин. (пробег от 150 км само за 30 мин.).

Новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric предлага гама от свързани услуги, предназначени ексклузивно за електрически автомобили: програмиране на презареждането, програмиране на предварително нагряване на купето, търсене на близки точки за зареждане по време на шофиране, изчисляване на възможни дестинации с оставащ заряд на батерията./ autobild.bg