Новото попълнение на ФК “Кюстендил” Евгени Зюмбулев: След 6 месеца отборът ще играе в професионалния футбол

Евгени Зюмбулев

Едно от новите имена във ФК “Кюстендил” за пролетния дял в Югозападната трета лига е Евгени Зюмбулев, играч с доста голям опит. 32-годишният бранител е играл за “Малеш” /Микрево/, “Локомотив” /София/, ЦСКА 1948, “Струмска слава”, “Царско село”, “Волов” /Шумен/ и за последно във “Витоша” /Бистрица/, като там игра само 2 мача и прекрати участието си във Втора лига, тъй като отборът от Бистрица се разпадна. Оттогава не е играл футбол никъде. Ето какво сподели той за идването си в отбор с амбиции за Втора лига, какъвто е ФК “Кюстендил”.

“Трансферът ми във ФК “Кюстендил” стана, след като през септември месец миналата година отборът на “Витоша” /Бистрица/ внезапно се разпадна и в малкото оставащо време до изтичане на трансферния прозорец не успях да си намеря нов отбор и през последните месеци не играх никъде. Сега през зимната пауза получих няколко оферти, но тази на ФК “Кюстендил” бе най-добра за мен и моето семейство. Идвам в отбор, който има амбиция да се развива, отбор, който иска да се качи по-нагоре в нашия футбол и затова съм тук – да помогна с каквото мога тимът да постигне целите си. Доволен съм за избора си. Юноша съм на този отбор. Миналата година, преди да премина във “Витоша”, поддържах форма тук и сега съм благодарен на ръководството за поканата. С повечето момчета и треньора се познаваме, така че се чувствам в свои води. Ясно ми е, че борбата за първо място ще е жестока, както и че на отбора бяха отнети 3 точки, инак ФК “Кюстендил” щеше да е лидерът в класирането. Въпреки това сме близо до лидерите и мисля, че няма да имаме никакъв проблем да спечелим промоцията за Втора лига”, каза Евгени Зюмбулев.

По негови думи преминаването му от отбор в професионалния футбол в аматьорски тим не го приема като крачка назад и това вече му се е случвало. “Все пак аз идвам в отбор, който не се цели да се спаси в Трета лига, а да се изкачи в по-високо ниво. Предстоят едни 6 месеца, след което ще играем в професионалния футбол”, категоричен е 32-годишният бранител. Той допълни, че въпреки че не е играл официални мачове, е поддържал форма и се чувства добре физически. “Започваме наравно с останалите момчета. Има предостатъчно време, предстоят и контроли, така че не се съмнявам да вляза и аз, и съотборниците ми в нужната форма за предстоящите мачове”, коментира Зюмбулев.

Едно от предизвикателствата пред него е да заздрави още отбраната на ФК “Кюстендил”, която за есента е най-стабилната, допускайки едва 3 гола в 17 мача. “Този факт го знам и се надявам да подобрим още този рекорд, вече за един сезон да сме най-стабилната защита с най-малко допуснати попадения и смятам да съм фактор в този рекорд”, каза още бившият играч на ЦСКА 1948.

Краси Ценкова