Новото Suzuki Grand Vitara излиза на световния пазар

Новото Suzuki Grand Vitara ще се продава в цял свят. По-конкретно възроденият модел ще се продава в повече от 60 страни по света. Това съобщава официалният сайт на японската марка.

Suzuki Grand Vitara беше възроден миналата година във формат на компактен и евтин кросоувър. Доскоро моделът се продаваше само в Индия (там се произвежда) и там за няколко месеца бяха продадени 23 000 екземпляра.

На първия етап от новото развитие на модела, кросоувърът на Suzuki ще се продава в съседните на Индия страни и в Латинска Америка, а след това географията на модела ще бъде разширена. Цената на Suzuki Grand Vitara варира от 12 750 до 23 000 евро.

Възроденият Suzuki Grand Vitara е компактен кросоувър, разработен на платформата на Toyota Hyryder. Дизайнът на автомобила е направен в новия корпоративен стил – с издути калници, широки решетки на радиатора и “двуетажни” диодни фарове.

Размери на Suzuki Grand Vitara 2023 са:

Дължина – 4 345 мм
Широчина – 1 795 мм
Височина – 1 645 мм
Междуосие – 2 600 мм

Интериорът на Suzuki Grand Vitara е декориран с изкуствена кожа. На задните седалки ъгълът на наклона на облегалките се регулира. Най-добре оборудваните версии на модела имат виртуално арматурно табло, 9-инчов сензорен екран и проекция на предното стъкло.

Също така, пълният комплект от екстри на Suzuki Grand Vitara включва безключов достъп, климатроник, круиз контрол, панорамен покрив, камери, вентилация и отопление на седалките и др.

Базовата версия на този кросоувър е оборудвана с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 102 к.с., който е снабден и с 48-волтова “мека” хибридна инсталация. Разходът му е 4.7 л/100 км при предно задвижване и 5.1 л/100 км при задвижване на четирите колела.

Изборът на трансмисии е между 6-степенна механична скоростна кутия и вариатор. Достъпен и плъгин хибрид със 116 конски сили, като хибридния силов тракт на тази модификация се състои от 1.5-литров четириилиндров двигател и електрически мотор. Такова Suzuki Grand Vitara е оборудвано с вариатор, а разходът му е 3.5 л/100 км./ fakti.bg