Нов обир на инкасо автомобил край Перник! Въоръжени и маскирани отмъкнаха половин милион лева

4-ма атакуват бронираната кола на АМ “Струма”, бягат по посока Дупница

За втори път в рамките на половин година край Перник бе ограбен инкасо автомобил. В сряда сутринта маскирани и въоръжени мъже обраха специализиран автомобил, паркиран край заведение за бързо хранене на автомагистрала „Струма” в посока Дупница. Ресторантът се намира в района на село Студена.

Посред бял ден нападателите отмъкнали оборота на бронираната кола и избягали. Все още не е ясно каква е точната сума, но се предполага, че е между 400 и 500 хиляди лева, съобщиха от полицията в Перник. От там не пожелаха да дадат повече подробности, тъй като на този етап разполагат с малко информация. Иззети са записи от камери, които криминалистите преглеждат. Изяснява се и какъв е бил маршрутът на инкасо автомобила.

По думите на директора на ОД на МВР-Перник гл. комисар Димитър Попов обирът е бил извършен професионално.

Грабителите са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Перник Албена Стоилова. Грабежът е извършен малко след 10 часа, докато единият от служителите, обслужващи инкасо автомобила, е бил вътре в заведението. Извършителите са избягали в посока Дупница.

На въпрос дали е упражнявано някакво насилие спрямо охранителите, Галина Антова от окръжната прокуратура в Перник обясни, че такова е извършено спрямо единия от тях. Той е бил ударен в лицето.

Маскираните мъже са били четирима, въоръжени с пушки и пистолети, разказаха служители на заведението за бързо хранене.

Това е вторият грабеж на инкасо автомобил на територията на област Перник през последните шест месеца. През декември миналата година бяха откраднати 1 млн. лв., след като бе нападнат инкасо автомобил до сградата на „Електроразпределение” в Перник. Нападателите и тогава бяха четирима и все още не са установени.

Тепърва ще се изяснява дали между двата обира има връзка. Извършителите се издирват.