Нов площад откриха в Джерман

Прерязването на лентата

Напълно обновеният площад в дупнишкото село Джерман бе открит навръх празника на селото – Илинден. Лентата прерязаха кметът Ангел Цветков и градоначалникът инж. Методи Чимев. За събитието бе отслужен водосвет. Първи на новия площад се разходиха кметовете Чимев, Милев и Цветков, председателят на ОбС-Дупница инж. Емил Гущеров, общинският съветник Йордан Йорданов и отец Васев…

Джерманци се веселят на събора в селото.

Стотици се веселиха на традиционния летен събор на Илинден.

Еколожката на ТЕЦ „Бобов дол” с бебето на приятелката си

Гастарбайтери от чужбина се върнаха в любимото си село Джерман да се веселят с роднини и приятели. На обяд джерманци хапнаха и курбан за здраве в черквата в центъра на селото.

Събора на джерманци уважиха още кметовете на дупнишките села Баланово Явор Митов, Червен брег – Мариана Тодорова, на село Яхиново – Стефка Скоклева, на село Тополница – Ангарев, на село Палатово – Христо Костадинов, на село Крйници –Марияна Димитрова.

Джерманските сурвакари пекоха кебапчета за събора.

Целият център на село Джерман бе блокиран от автомобили и много от жителите му до полунощ не можаха да се приберат по домовете си с личните си коли, но се забавляваха на събора. Танцови състави при читалището в село Джерман и от Дупница веселиха джерманци и гости с кръшни хора.

Джерманските сурвакари начело с Венци, който влиза в ролята на булка за Сурва, пекоха пържолки и кюфтета за съборджиите.