Номинираха дупнишкия депутат И. Ибришимов и общинския съветник от Кюстендил Ат. Гергинов за евродепутати

Конференцията на БСП

Народният представител Иван Ибришимов от Дупница и общинският съветник от Кюстендил Атанас Гергинов намериха място сред номинациите на БСП-Кюстендил за евродепутати. Това стана на общинската партийна конференция на БСП – Кюстендил.

76 делегати от общо 145 присъстваха на заседанието.

Общо 26 бяха имената на номинираните за кандидати, които бяха гласувани и приети анблок. Сред останалите номинации са Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Курумбашев, Деница Златева, Кристиан Вигенин, Валери Жаблянов, Ангел Найденов и др. Номинации получиха и късметлията 15/15 Момчил Неков, както и лидерката на БСП Корнелия Нинова. 76 делегати от общо 145 присъстваха на заседанието на конференцията, на която гости бяха Калоян Паргов, член на Изпълнителното бюро на БСП и председател на Градския съвет на БСП – София, народният представител от 10-и МИР Валери Жаблянов, както и Станислав Павлов – областен председател на БСП-Кюстендил.

Иван Ибришимов

Следващият етап от посочването на кандидат-депутати за определяне кои да бъдат включени в листата на БСП за евроизборите е общият избор на област Кюстендил, който след това заедно с вота от останалите области ще постъпи за разглеждане в Националния съвет на партията.