Няма нарушения при лечението на бременната жена, починала в МБАЛ-Благоевград, показват всички проверки до момента

Персоналът в МБАЛ-Благоевград не е допуснал грешки при лечението на  бременната жена с коронавирус от Разлог, която почина на 13 март след усложнения. Това показват двете направени проверки в лечебното заведение – вътрешна и на Изпълнителна агенция “Медицински надзор”.
„Вътрешната проверка, която разпоредих, показа, че колегите са действали добре, съобразно ситуацията. Преди малко дойдоха и резултатите от другата проверка, разпоредена от Министерството на здравеопазването. Те показват същото. Колегите не са допуснали нарушения или грешки, докато са лекували бременната жена“, заяви пред „Вяра“ директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев.
Той добави, че 43-годишната пациентка е постъпила в доста тежко състояние, което е наложило вкарването й в реанимация.
„Жената постъпи с висока температура и тежък задух. Нямахме никакво време и веднага я приехме в интензивното отделение. Лечението беше адекватно, но състоянието й вече беше много тежко“, завърши д-р Митев.

Припомняме, 43-годишната жена първо се е лекувала от COVID-19 у дома. Домашното лечение обаче не е довело до подобрение и тя е била приета по спешност в благоевградската болница, където е издъхнала 5 дни по-късно.

Димитър ИКОНОМОВ