Обзор в „Струма-2”! Футболистите на Марикостиново с тежко поражение, „Огражден 1955” запази лидерството

Вижте предстоящите двубои в 21-вия кръг

 

Общо пет мача се играха от 20-ия кръг за първенството на областна група по терените на община Петрич. В Марикостиново местният „Струма” загуби изненадващо от „Подгорец” (Коларово) с 1:5. Очакванията бяха отборът на домакините да покаже истинска игра и да спечели дерби мача, но нагласата на гостите бе съвсем друга и с далеч по-добра игра и разнообразни атаки нанесоха тежка загуба на възпитаниците на Атанас Терзиев и отбелязаха общо пет гола, които бяха дело на Владимир Кабранов и Андон Атанасов по два и един на Алекс Димитров. За домакините почетното попадение отбеляза Йордан Бербатов. Така отборът на „Струма” се отдалечи с 10 точки от временния водач в групата – „Огражден 1955” – и с 8 точки от втория – „Подгорец” (Коларово).

В Самуилово футболистите на „Калабак” победиха с убедителен резултат 7:0 отбора на „Светкавица” (Митиново). Така отборът на „Калабак” заема 4-то място във временното класиране с 36 точки, а „Светкавица” (Митиново) е седми с 27 точки.

С най-голям интерес се очакваше мачът между отборите на „Яворница” от едноименното селище и „Огражден 1955” от с.Първомай. Преди мача футболистите на домакините афишираха намеренията си да победят временния водач в групата „Огражден 1955” и да му нанесат първата загуба в сегашното първенство. Това стана с две попадения на Веселин Танев и едно на Веселин Марков от дузпа. За гостите точен бе Христо Петров след точен мерник от бялата точка. С тази победа отборът на „Яворница” е 5-и с 33 точки, а отборът на „Огражден 1955” запази първото си място във временното класиране, но вече е само с две точки пред следващия го отбор на „Подгорец” (Коларово).

В Кавракирово четата на Мартин Бояджиев с вихрено темпо успя да изненада отбора на „Граничар” (Кулата) и го победи с 6:1. В основата на победата беше отличният в този двубой Мартин Бояджиев, който беше и двигателят на отбора. Той отбеляза само едно попадение, Георги Ангушев се разписа на два пъти и по веднъж Васил Стоянов и Стоян Стоянов, а Ангел Георгиев от „Граничар” си отбеляза автогол. Почетното попадение на гостите отбеляза Георги Койков.

В Михнево местният „Ураган” вкара три на „Стрела” (Петрич). Отборът на домакините, воден от Александър Тилев, обсади вратата на гостите, но успя само на три пъти да простреля противниковия страж с две попадения на Васил Стоев и едно на Димитър Масларов. И в този мач истинският диригент в отбора на домакините бе Александър Тилев. Чест му прави, че въведе дисциплина и ред в играта на „Ураган” и дава шанс на младите таланти от Михнево. През второто полувреме на двубоя той пусна в игра 14-годишните Георги Терзиев и Стоян Новков и 17-годишния Валентин Гоцев. Отборът на „Ураган” вече е 6-и с 29 точки.

В събота, 17 април, от 16 часа ще се изиграят 5 срещи от 21-вия кръг за първенството на областна група „Струма-2”.

В Кърналово местният „Огражденец” ще домакинства на „Ураган” (Михнево). Напоследък отборът на домакините все по-често не успява да се събере и по този начин губи срещите си, включително и като домакин, като веднъж не се появи и през втората част на двубоя.

В Кулата местният „Граничар” ще домакинства на „Яворница” от едноименното селище. Старши треньорът на „Граничар” Витко Андонов-Дон Витоне сподели, че не се притеснява от силния отбор на гостите. „Ако успеем да се сберем и да бъдем дисциплинирани както в съблекалнята, така и на терена, е възможно да направим това, което сторихме срещу „Подгорец” (Коларово), като ги победихме с 4:1. В интерес на истината в изминалия кръг играхме много слабо в Кавракирово по известни причини. Надяваме се това в събота да не се получи”. В същия момент футболистите на „Яворница” споделиха, че са в подем и след като победиха силните отбори – кандидати за първото място – „Подгорец” (Коларово) и „Огражден 1955” (Първомай), то място за притеснение няма – ще победят и „Граничар” в Кулата.

В Първомай временният водач на групата „Огражден 1955” ще домакинства на „Калабак” (Самуилово). Очаква се оспорван двубой. Единствената алтернатива за запазване на първото място за отбора на домакините е да победи „Калабак” (Самуилово). Наставникът на тима от Първомай Кирил Атанасов очаква този двубой да бъде ръководен от обективен съдия.
В Митиново отборът на „Светкавица” ще домакинства на „Струма” (Марикостиново). Много колебливи игри и неочаквани резултати и просто в това първенство футболистите на „Светкавица” са неузнаваеми. Очаква се в този мач да се съберат и да покажат стабилна игра срещу единия от силните отбори в групата – „Струма” (Марикостиново). Очаква се в този двубой гостите да покажат истинската си игра и да спечелят този мач, за да заличат срама от предишната загуба.

В село Коларово отборът на „Подгорец” ще приеме „Беласица-08” от едноименното селище. Със сигурност победата в този мач ще бъде за отбора на домакините, които с привличането на Владимир Кабранов и Тодор Кръстев усилиха много нападателната си мощ и се надяват да зарадват феновете си с добра, разнообразна и резултатна игра.

Ташко СУЛЬОТОВ