Обзор на 13-и кръг! Класически успехи „валяха“ на терените в Югозапада  

Ташко СУЛЬОТОВ

Седем, вместо десет официални мача, както е по програма, се изиграха по терените на Югозападна България  от 13-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига.

 

Група А:

Отложени бяха срещите Чавдар (Етрополе) – Марек (Дупница), Оборище (Панагюрище) – Левски ІІ (София) и Рилски спортист –(Самоков)- Септември (Симитли) поради вирусни заболявания  и заетост на треньори и футболисти в аматьорския национален отбор.

На терена с изкуствено покритие на стадион „Христо Ботев“ в град Ботевград

се срещнаха отборите на Балкан и Сливнишки герой (Сливница).

Домакините победиха с класически резултат 3:0 след попадения на Павел Петков в 58-ма, Калоян Бонев в 76-та и Иван Алексиев в 83-та минути. Заради нереално съдийство на главния арбитър Мартин Стефанов,  ръководството на Сливнишки герой подаде жалба до БФС. В следващия мач в отбора на Героя няма да вземе участие Стойчо Недков – наказан с лишаване от участие в 6 срещи за получения червен картон в мача срещу Балкан (Ботевград). Във временното класиране отборът на Балкан заема 3-то място с 22 точки, а Сливнишки герой – 6-то с 19 точки.

На стадиона в Герман

мериха сили Септември ІІ (София) и Ботев (Ихтиман).

Тази среща завърши с класически резултат 3:0 в полза на домакините с попадения на Георги Тафраджиев в 28-ма, Виктор Зоров от дузпа в 49-та и Ясен Цеков в 66-та минути. В следващия мач в отбора на Септември ІІ няма да вземе участие Георги Иванов за получения червен картон в този мач. След тази победа отборът на столичани е на 7-мо място с 14 точки, а на Ботев – на 9-то с 9 точки. На стадион „Свети Петър“

в Банско се срещнаха едноименния тим и дубъла на Славия (София).

С голове на Денис Ангелов в 26-та и Георги Фикийн в 68-ма минути отборът на Банско зарадва ръководството и феновете си и вече заема 5-то място във временното класиране с 19 точки. Отборът на Славия ІІ също е с 19-точки, но с по-добра голова разлика и е на 4-то място. Играещият старши треньор Борис Галчев няма да вземе участие в следващия мач защото е наказан от ДК на ЗС на БФС с лишаване от участие в един мач заради натрупани пет жълти картони. Димитър Долапчиев от втория отбор на Славия също е наказан за една среща заради получени червен картон в тази среща.

На градския стадион

в Гоце Делчев играха местният Пирин и ЦСКА-1948 ІІІ.

Домакините изиграха най-добрия си мач до момента от началото на първенството и с голове на Иван Маркиев в 18-та, Любомир Гуцев в 22-ра и Абдула Кичуков в 34-та минути спечелиха трите точки и съхраняват надежди за измъкване от дъното на таблицата. Бойко Сарандев от отбора на Пирин е наказан с лишаване от участие в 3 официални срещи заради получения червен картон в изминалия домакински мач. Михаил Цонев от ЦСКА ІІІ също е наказан с лишаване от участие в 3 срещи заради получения червен картон в този мач. След този мач отборът на ЦСКА 1948 ІІІ е на 8-мо място с 9 точки, а на Пирин Гоце Делчев – на 11-то място с 6 точки.

В този кръг почиваше отборът на Левски-Раковски София.

 

Група Б

На стадиона в Доброславци един срещу друг се изправиха  отборите на

домакините от Надежда и Вихрен (Сандански).

Единствения гол в срещата отбеляза Петко Петков в 51-ва минута. Преди това пропуски за отбора от Сандански направиха Петко Петков – на два пъти, и по веднъж Александър Якимов и Флавио Карвальо. С тази победа отборът на Вихрен е на 3-то място във временното класиране с 23 точки, а на Надежда – на 11-то място с 3 точки.

На стадион „Осогово“

в град Кюстендил едноименният тим надигра Пирин (Разлог)

и записа класическа победа 3:0 с попадения на Виктор Атанасов в 25-та, Евгени Гроздин в 75-та и Даниел Гогов в 89-та минути. Отборът на Пирин ще се лиши от участието на Георги Григоров в една среща за натрупани пет жълти картони. След тази победа отборът на ФК Кюстендил е на 2-ро място с 25 точки, а на Пирин (Разлог) – на 10-то място със 7 точки.

На стадион „Владая“ се срещнаха отборите на Гранит и ЦСКА София ІІ.

Този мач беше доста оспорван и едва в 74-та минута Кристиян Фурнаджиев отбеляза гол, който се оказа и единствен, и донесе трите точки. Отборът му вече заема 9-то място с 11 точки, а този на ЦСКА ІІ – 4-то със 17 точки.

В този кръг почиваше отборът на Костинброд.