Обзор: Резултати и голмайстори в Югозапада

Васил Тачев, снимка архив

Седем мача се играха в 17-и кръг от първенството на ЮЗ Трета лига

Ташко СУЛЬОТОВ
Седем мача бяха изиграни на терените в Югозапада в 17-и кръг от първенството на ЮЗ Трета лига. Ето каква е равносметката от срещите, които очаквано донесоха много емоции.

На градския стадион в Гоце Делчев се срещнаха отборите на местния Пирин и Банско Тийм.

Отборът на гостите, воден от играещия старши треньор Борис Галчев, стоеше много добре на терена и съвсем заслужено се добра до победата след голове на Денис Ангелов в 17-та и Борис Галчев в 71-ва минута. Главният съдия Геро Писков показа седем жълти, както и един червен картон (на Мартин Кочанов за умишлен фаул срещу Венци Маламов в 88-ма минута) за домакините и четири жълти за гостите. В следващия кръг на 3 декември, събота, отборът на Банско ще домакинства на Балкан (Ботевград). В този мач ще се търси победа на всяка цена срещу един от лидерите, за да може да се атакува челно място в групата. Наставникът обаче няма да може да разчита на наказаните с лишаване от участие в една среща за натрупани жълти картони Борис Ейков и Денис Ангелов. Отборът на Пирин (Гоце Делчев) ще почива.

На стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман се срещнаха отборите на местния Ботев и ЦСКА 1948-III (София).

В този мач догонващи бяха футболистите на домакините. За отбора на гостите точни бяха Мартин Драганов, Георги Шопов и Симеон Василев. За домакините се разписаха Станислав Катранков и Марио Войнов. В следващия кръг отборът на Ботев (Ихтиман) ще се срещне с дубъла на Славия като гост, а третияj отбор на ЦСКА 1948 ще приеме Сливнишки герой на стадиона на НСА.

На стадион Доброславци се срещнаха отборите на местния Надежда и Септември (Симитли).

Отборът на гостите играеше за победа и успя да я постигне, макар и трудно през втората част на срещата. Първи се добраха до гол домакините в 62-ра минута чрез Стилиян Симеонов. Изравнителното попадение отбеляза Милен Войнов в 65-та минута. В 77-ма минута опитният Владислав Златинов изпрати топката неспасяемо във вратата на Мариян Тричков за 1:2. Това всъщност бе най-добрият мач на отбора на Септември (Симитли), изигран като гост през есенния дял от първенството. Голмайстори се оказаха златните резерви. В следващия кръг Септември ще домакинства на един от най-силните отбори в групата – този на Костинброд, а Надежда ще гостува на Рилски спортист в Самоков.

На стадион „Осогово“ в град Кюстендил се срещнаха едноименният тим и Рилски спортист (Самоков).

Отборът на гостите се води от бившият наставник на ФК Кюстендил Николай Николов-Чезето и се видя на терена, че много добре е запознат с играта им. В 10-та минута екс националът Радослав Василев изведе Павел Петков, който простреля вратаря Александър Михайлов за 0:1. До края на първото полувреме се водеше битка предимно в центъра на терена. През втората част отборът на домакините заигра по-добре. В 52-ра минута след отнета топка в средата на терена последва директен обстрел срещу вратаря Майкъл Матев, който изби кълбото, но стоящият наблизо Даниел Гогов не сгреши за 1:1. След мача наставникът на Рилецо Николай Николов сподели, че неговият тим е спечелил много ценна точка срещу един от силните отбори в групата, и то като гост. В следващия кръг ФК Кюстендил ще гостува на Гранит (Владая), а Рилски спортист приема Надежда (Доброславци).

На стадион Сарая се срещнаха отборите на Оборище (Панагюрище) и Гранит (Владая).

Макар и с куп проблеми, най-вече заради отсъствието на основни футболисти заради контузии и наказания, домакините успяха да се справят с отбора на Гранит през втората част на срещата с две попадения на Васил Тачев в 55-та и 62-ра минути, с което донесе трите точки на своя тим. Отборът на Оборище в четвъртък ще се срещне в отложен мач с Левски II (София), а в събота ще почива. Гранит ще приеме ФК Кюстендил.

На градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на местния Вихрен и Левски II (София).

Отборът на гостите успя да поведе в резултата като Антоан Стоянов бе точен в 7-мата минута, а Васил Василев – в 27-ма минута бе точен за 0:2. В 33-та минута опитният Руслан Иванов успя да намали головата разлика на 1:2. Флавио Карвальо възстанови равенството 2:2 в 41-ва минута. В 73-та минута Флавио Карвальо отбеляза третия победен гол за Вихрен във вратата на Иван Андонов и по този начин запази шансовете на отбора си за атакуване на първото място в таблицата. Срещата бе ръководена посредствено от главния съдия Георги Спасов. В следващия кръг отборът на Вихрен ще гостува на ЦСКА II София, а Левски II ще приеме Пирин (Разлог).

Отборът на Левски Раковски победи Славия II с 2:1.

Отборите на Сливнишки герой и Пирин (Разлог) почиваха в 17-ти кръг. Останалите мачове – ОФК Костинброд – ЦСКА II (София), Септември II (София) – Марек (Дупница) и Балкан (Ботевград) –Чавдар (Етрополе), бяха отложени.