Обзор! “Струма” /Марикостиново/ е есенен първенец на група “Струма-2”

Последните 6 мача за първенството на областна група “Струма-2” останаха в историята. Отбелязани бяха общо 22 гола, от които 16 за домакините и 6 за гостите.
С най-голям интерес се очакваха мачовете в Първомай между местния “Огражден 1955” и “Подгорец” /Коларово/ и в Кавракирово между местния “Вихър” и “Струма” /Марикостиново/.
В Първомай дербито между кандидатите за първото място “Огражден 1955” и “Подгорец” завърши при нулево равенство. Много здрав мач. И двамата вратари Кирил Грозданов и Асен Костадинов показаха невероятна игра и това бе причина да не се стигне до отбелязване на попадения и в двете врати. Защитите също се справиха добре с набезите на противниковите нападатели. Пропуски имаше и пред двете врати. Изблиците на нерви овладя навреме главният съдия Драган Стойков, който оправда доверието за назначаването му от страна на Областния съвет на БФС. Домакините изразиха недоволство единствено от неговите асистенти, като техният наставник Кирил Атанасов по категоричен начин заяви, че отмененият гол на Кристиян Стоилов е бил редовен. В края на мача отличният защитник на “Подгорец” Иван Танчев бе декориран с втори жълт и червен картон. Това равенство бе добре дошло за отбора на “Струма” /Марикостиново/.
В Кавракирово далеч по-класният отбор на “Струма” /Марикостиново/ победи местния “Вихър” като гост с голове на Карамфил Божиков, Мариян Терзиев и Йордан Бербатов. При това положение възпитаниците на Атанас Терзиев на база изиграните мачове са есенен първенец в групата.
Най-резултатен мач в кръга бе този в Митиново, където местният “Светкавица” нанесе тежка загуба на “Ураган” /Михнево/ с 9:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Росен Симонски и Георги Кокалков – по четири, и един Мартин Тупаров. Мачът започна неочаквано за домакините, след като Христо Георгиев от гостуващия тим се възползва от неразбирателство между вратаря и защитата на “Светкавица” и откри за 0:1. За гостите всичко приключи дотук. До края на първото полувреме резултатът стана 3:1. През втората част на срещата бяха отбелязани шест нови попадения във вратата на гостите и така се стигна до резултат 9:1 за отбора на “Светкавица” /Митиново/. Това бе най-резултатният мач за домакините от началото на новото първенство.
В Кърналово “Огражденец” най-после донесе радост за треньорския щаб и ръководството, побеждавайки гостуващия тим на “Беласица-08” от едноименното селище с 4:0. През първата част на мача бе отбелязан само един гол от Слави Корчев. През втората част на срещата младият талант на “Огражденец” Тони Забаданов се развихри и направи хеттрик. Кметът на Кърналово Николай Златков бе много щастлив от случилото се и заяви, че очаква вдигане на забраната заради Ковид-19, за да събере и почерпи треньори и футболисти и да обмислят бъдещето на клуба.
Мачът между отборите на “Яворница” и “Калабак” се игра в Самуилово заради наложено наказание на футболистите от село Яворница заради инцидента в Михнево. Футболистите на символичните домакини победиха с голове на Васил Марков и Методи Стоименов-Гелс. За “Калабак” единственото попадение отбеляза Васил Василев. Президентът на “Калабак” заяви, че загубата на отбора е дошла заради несериозна и неточна игра, най-вече на нападателите. Този двубой бе ръководен отлично от съдийска бригада от Благоевград, начело с опитния Георги Стоянов.
В Генерал Тодоров очакванията на футболистите на “Локомотив” за лесна победа срещу “Стрела” /Петрич/ не се оправдаха. Единственото попадение в този двубой отбеляза легендарният футболист на “Беласица” /Петрич/, ексмладежки национал, сега играещ треньор на “Стрела” /Петрич/ – Щерю Димитров-Ромарио в 67-ата минута от дузпа.