Обзор! 39 гола разкъсаха мрежите на отборите от областна група “Струма-2” в 9-ия кръг

Шест мача от деветия кръг за първенството на областна група “Струма-2” се изиграха на терените в община Петрич. Отбелязани бяха общо 39 гола, от които 25 за домакините и 14 за гостите.
На терена в село Коларово временният водач в таблицата на групата отбор на “Подгорец” победи петричкия “Стрела” с 4:1. Очакванията за разгром на домакините в този мач срещу опашкаря “Стрела” не се сбъднаха. Стигна се до подценяване на противника и в 19-ата минута Росен Илиев от петричкия тим откри резултата за 0:1. Неудържимият в този мач Велик Великов в 29-ата минута бе изведен отляво пред наказателното поле на гостите и с красиво попадение изравни резултата за 1:1. В 37-ата минута Александър Бързаков от 20 метра направи безпомощен стража на гостите за 2:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. През втората част на срещата домакините отбелязаха нови две попадения. Главният съдия отсъди и дузпа в полза на “Подгорец” в 69-ата минута за игра с ръка, която Бързаков превърна в гол за 3:1. Пет минути преди края на срещата Александър Бързаков се възползва от отбита топка от вратаря на гостите и в добавката не сгреши за 4:1. С тази победа отборът на “Подгорец” продължава да е без загубена точка до момента и е едноличен лидер в таблицата.

В Митиново местният

 

“Светкавица” победи отбора на “Беласица-08” със 7:1.

 

Резултатът, получен на терена, не отговаря на истинските възможности на двата отбора. Първия гол в двубоя отбеляза  Георги Джелев от гостите за 0:1. Още няколко ситуации за гол имаха футболистите на “Беласица”, но не бяха точни в завършващата част на удара срещу противниковия вратар. И като не вкарваш – получаваш голове в своята врата. До края на срещата домакините отбелязаха седем гола, дело на Георги Кокалков – два, Михаил Тонков – два, Георги Тодоров – два и Живко Иванов. В този мач поради заболяване не игра капитанът на “Беласица-08” Кирил Стамчев, който изрази недоволство от съдийското ръководство. „Не ни беше отсъдена дузпа от главния арбитър, а и доста обратни отсъждания му се посъбраха, заради което бе обграден от нашите футболисти. Категорично заявявам, че не бяхме надиграни от отбора на “Светкавица”, напротив – проиграхме доста голови положения и пак повтарям – с яко съдийско рамо се стигна до тази тежка загуба”, сподели Кирил Стамчев.

В Кърналово

 

футболистите на “Огражденец” победиха “Вихър” /Кавракирово/

 

с 6:2. Головата сметка в 7-ата минута за отбора на домакините откри Слави Корчев, който бе изведен перфектно от Ашминов зад защитата на “Вихър”. В 15-ата минута Атанас Дончев насочи топката към Георги Ашминов и той с директен обстрел покачи на 2:0 в 15-ата минута. Класическото 3:0 направи Михаил Цеков в 34-тата минута. Осем минути по-късно с далечен шут гостите успяха да намалят на 3:1. След почивката от фаул Красимир Кадиев извиси топката над изградената стена от отбора на гостите и резултатът стана 4:1. Три минути по-късно вратарят на домакините не успя да изчисти върната топка и така се стигна до отбелязване на ново попадение за “Вихър” за 4:2. Слави Корчев в 81-вата минута от 10-ина метра направи безпомощен вратаря на гостите за 5:2. Кирил Гущеров след самостоятелна акция тръгна директно срещу вратаря на гостите, премина трима от тях и насочи кълбото в долния десен ъгъл за 6:2. Кметът на Кърналово Николай Златков изрази задоволство от играта на футболистите и определи този мач за най-успешен от изиграните през настоящото първенство.

Отборът на

 

“Яворница”, воден от Боби Яков, вкара пет гола като гост

 

на “Локомотив” /Генерал Тодоров/. Първи откриха резултата гостите в 4-тата минута чрез Илиян Ризов. Девет минути по-късно Ивайло Манчев от домакините изравни. Натискът на футболистите на “Яворница” се увенча с нови две попадения до края на първото полувреме, дело на Илиян Ризов и Илиян Дереджиев. През второто полувреме мачът стана доста оспорван. Футболистите на домакините търсеха начин за изравняване на първо време на резултата, но не успяха. В 54-тата минута Боби Яков огорчи вратаря на домакините за 1:4. Три минути по-късно Ивайло Манчев намали на 2:4. След четири минути Илия Касапов вкара ново попадение във вратата на гостите и резултатът стана 3:4 в 77-ата минута. И когато футболистите на домакините се надяваха да стигнат поне до равенство, Илиян Ризов от гостите вкара нов гол във вратата на “Локомотив” и резултатът нарасна на 3:5. Последното почетно попадение за отбора на домакините бе дело на Йордан Бишкаров за 4:5. С тази победа футболистите на “Яворница” доказаха, че с тези футболисти имат добро бъдеще и тепърва ще огорчават още отбори до края на есенния дял от първенството.

В Кулата

 

отборът на “Граничар” загуби с 2:4 от “Калабак” /Самуилово/.

 

Футболистите на “Калабак”, които претърпяха тежка загуба в изминалия кръг от “Огражден-1955” /Първомай/, явно си бяха взели поука от това и показаха коренно различна игра като гости на “Граничар” /Кулата/. Първият гол в срещата бе дело на Илия Илиев от отбора на гостите, който с плътен удар отблизо срещу стража на “Граничар” откри за 0:1. Опитите на футболистите и на двата отбора да променят нещата на терена се оказаха безплодни и така само с едно попадение завърши първата част на двубоя. След почивката бяха отбелязани нови пет гола, от които 3 за гостите и 2 за домакините. В 48-ата минута Илия Илиев след бърза контраатака на гостите отбеляза ново попадение за 0:2. В 59-ата минута Боби Башлиев, влязъл в игра невъзстановен след разтежение, намали на 1:2. Това бе най-красивото попадение в този мач, отбелязано със задна ножица от нападателя на “Граничар”. Футболистите на домакините се спуснаха напред за изравняване на резултата, но се оголиха в защита и това бе добре дошло за колегите им от “Калабак”. В 65-ата минута Илия Илиев отбеляза нов гол за 1:3, а пет минути по-късно отново той покачи на 1:4. В 74-тата минута Боби Башлиев при меле пред вратата на гостите се оказа най-съобразителен и с глава успя да намали резултата на 2:4 и да направи загубата по-почетна.

С най-голям интерес се очакваше мачът в Първомай между отборите на “Огражден 1955” и “Струма” /Марикостиново/. И двата отбора до момента бяха без загуба и съвсем открито заявяват намеренията си за атакуване на първото място в групата. С два бързи гола домакините поведоха в резултата, възползвайки се от грешки в защитата на гостите с попадения на Кристиян Стоилов и Динчо Георгиев съответно в 8-ата и 10-ата минута. Последва бърза реакция на наставника на “Струма” Атанас Терзиев, който направи размествания в отбора и пусна в игра Георги Младенов. По-късно на терена се появи и Марин Георгиев, като неговата смяна се оказа навременна. Последният успя да отбележи гол във вратата на домакините, но за нищо повече не остана време. Това бе първа загуба за отбора на “Струма” /Марикостиново/. Победата на домакините запази шансовете им за атакуване на първото място в таблицата.