Областна група „Струма-2” с шест сблъсъка

6 срещи ще се играят по терените на община Петрич в събота от 14-ия кръг в първенството на Областната група „Струма-2”.
В Михнево местният „Ураган” ще премери сили с колегите си от „Калабак” (Самуилово). В изминалия кръг гостите надиграха тотално единия от традиционно силните отбори до момента – „Светкавица” (Митиново), побеждавайки ги с 3:1 у дома. Домакините – „Ураган” – загубиха от „Стрела” (Петрич) изминалия мач и ще търсят начин за успех, независимо от това, че ще играят срещу един отбор, който е във възход в момента.
В Яворница едноименният тим ще домакинства на третия във временното класиране отбор на „Струма” (Марикостиново). Този мач трябваше да се играе на чужд терен заради наложено наказание на отбора на „Яворница”. Ръководството на клуба обаче подаде молба до ОблС на БФС за намаляване на наложеното наказание, което вече е факт. Молбата е уважена и съботният мач „Яворница” – „Струма” ще се играе в село Яворница. Това ще бъде един от най-оспорваните мачове в кръга, защото четата на Боби Яков ще търси начин за победа и запазване на шансовете за атакуване на челото на таблицата до края на първенството. Отборът на „Струма”, воден от Атанас Терзиев, е единият от най-добрите в групата и също се стяга за успешен завършек, за да може да запази шансовете си за спечелване на първото място в настоящото първенство. Всичко това предвещава доста оспорван двубой. Очакванията са тази среща да бъде ръководена от авторитетни съдии, които да не повлияят с действията си на резултата на терена.

В Кавракирово ще се срещнат местният „Вихър” и отборът на „Беласица-08” от едноименното селище. Това са два равностойни отбора. Очаква се обаче тимът на домакините, воден от капитана Мартин Бояджиев и голмайстора Сашо Стоянов, да се поздравят с победа в този двубой и да се отлепят от незавидното място, което заемат в моментното класиране.
В Кърналово ще се срещнат местният „Огражденец” и „Стрела” (Петрич). Както е известно, гостите ползват за домакинските си срещи терена в село Кърналово, което означава, че обстановката им е напълно позната. И двата отбора имат по 13 точки, заемащи в момента 8-о и 9-о място в таблицата, и ще търсят начин за придвижване нагоре. Играещият треньор на „Стрела” Щерю Димитров-Ромарио сподели, че той и неговите възпитаници ще дадат всичко от себе си, независимо че са гости, да спечелят трите точки.
В Кулата ще се изиграе мач между два отбора с неравностойни сили. Отборът на домакините на база таблицата за временно класиране и игрите, които показва през настоящото първенство, със сигурност няма да може да се противопостави на втория във временното класиране отбор на „Подгорец” (Коларово). Очаква се този двубой да бъде спечелен от отбора на гостите, воден от неостаряващия си капитан Стоян Гогушев, който да съхрани надеждите си за атакуване на челното място до края на първенството.
В Първомай местният „Огражден 1955” ще премери сили със „Светкавица” (Митиново). Домакините са едноличен лидер в групата с 32 точки, а гостите 6-и с 18 точки. На база показаните игри до момента везните се накланят силно в полза на възпитаниците на Кирил Атанасов и със сигурност те ще бъдат победител в този двубой. Наставникът на тима от Първомай Кирил Атанасов по категоричен начин отсече, че отборът им е първи в момента и ще остане на това място до края на първенството.

Ташко СУЛЬОТОВ