Областният управител Катя Димитрова пред кметовете на Бобов дол и Невестино: Надявам се да имаме открит диалог

И през тази седмица продължават инициираните от областния управител Катя Димитрова работни срещи с кметове на общини от Кюстендилска област. Целта на срещите е новият областен да се запознае на място с работата на общинските администрации и с проблемите, които стоят за решаване пред кметовете на населените места.
Катя Димитрова посети общините Бобов дол и Невестино, където проведе срещи с кметовете адв. Елза Величкова и инж. Димитър Стаменков.
В работните срещи се включи и Василка Манчева – директор Дирекция “АКРРДС” в Областна администрация, а в Невестино присъства и народният представител Снежанка Траянска.
“За мен е важно по всеки един казус, касаещ населено място от нашата област, и по всяко едно време да можем да се чуем и да потърсим варианти за бързото му решаване. Надявам се да имаме открит диалог и да работим като един добре стикован екип, защото само така могат да се случват нещата“, заяви по време на срещите Катя Димитрова.
В хода на разговорите с градоначалниците на двете общини бяха обсъдени теми като: актуалната зимна обстановка и снегопочистването, казуса с ВиК асоциацията, входиран проект за подмяна на водопровод, липсата на кадри за специализирани длъжности в администрациите и т.н.
Обсъдени бяха и ваксинационните кампании в двете общини и актуалната ковид обстановка. “При нужда ще бъде предоставен мобилен екип за ваксинация от РЗИ за големите предприятия и за отдалечените населени места в общините”, обясни Димитрова.
Кметът на Бобов дол от своя страна изрази надежда, че ще заработи по-добре връзката между централната и местната власт.