Обмислят учениците в Перник да учат дистанционно

Общинският кризисен щаб в Перник предлага в периода от 21 октомври до 5 ноември включително всички ученици от 1-ви до 12-и клас в община Перник да преминат към дистанционно обучение, а присъственият процес в детските градини и ясли да продължи при засилен контрол и строго спазване на противоепидемични мерки.

Предложението е изпратено до областния управител на Перник, Регионалното управление на образованието и директора на РЗИ.

Онлайн обучението е само една от допълнителните мерки, които са обсъждани на заседание на оперативната работна група в община Перник. Сред предложените нови ограничения е преустановяване на посещенията в детски клубове, езикови центрове, образователни и други обучителни центрове за деца и преустановяване провеждането на спортен тренировъчен процес с изключение на картотекирани състезатели, участващи в държавни първенства и състезания.

На местно ниво се предлага още посещения в заведенията за хранене, игрални зали, казина, дискотеки, бар-клубове и нощни клубове да се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета им, физическа дистанция от 2 м. и задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията.

За новите допълнителни мерки се настоява, тъй като въпреки частичния локдаун въведен на 11 октомври заболеваемостта не спира да расте. /БНР