ОБНОВЕНО: Двама загинали при тежка катастрофа между лек автомобил и автобус на пътя Овчарци – Сапарева баня

Двама души загинаха при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил на пътя между Овчарци и Сапарева баня. Те са загубили живота си на място, съобщи говорителят на ОД на МВР Катя Табачка. Загиналите са от леката кола. Оттам има и двама пострадали, които са транспортирани в частната болница „Свети Иван Рилски 2003“ в Дупница. Те са момче и момиче на 17 и 18 години, които са в съзнание. Момчето е със счупена ключица, предстоят прегледи, които да изяснят степента на нараняванията му. Момичето е контактно, но в шок, при нея също предстоят изследвания. И двамата твърдят, че нямат ясни спомени от инцидента, който настъпи малко преди 12,00 ч. в сряда.

По първоначална информация на последния завой преди Сапарева баня е възникнал сблъсък между лек автомобил „Фолксваген“ и автобус, обслужващ линията Дупница-Сапарева баня. При удара в мантинелата са загинали шофьорът на автомобила и мъжът зад шофьорското място. В автобуса няма пострадали пътници. Предната част на колата е смачкана до неузнаваемост.
Движението на моторни превозни средства в този участък от пътя е временно преустановено и в двете посоки.

Незабавно към мястото на инцидента бяха изпратени екипи на полицията, пожарната, както и две линейки на Спешна помощ-Дупница.
На мястото на произшествието още се извършва оглед и се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент. Движението се регулира от екипи на сектор “Пътна полиция”.

От ОДМВР съветват водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.