Обновиха седана Kia K3 в Южна Корея

Интелигентен круиз контрол на основата на навигацията и актуализация на софтуера

Автомобилът с четири врати, известен като Kia K3, Cerato и Forte, претърпя първия си фейслифт през четвъртото поколение BD (2018). Визията стана футуристична и спортна благодарение на триизмерните ефекти, а интериорът – по-луксозен и по-младежки. Техническата модернизация беше ограничена до разширяване на гамата от оборудване в салона и повишаване на безопасността.

Външно нови са LED светлините с “пунктирани” дневни светлини (като електромобила Kia EV6), мигачите, радиаторната решетка тип “тигров нос”, както и броните, така и цвят на каросерията “минерално синьо” (на снимката).

Габаритите на Kia K3 най-вероятно са същите: 4655 × 1800 × 1440 мм, междуосие 2700 мм. Сега има повече системи за предотвратяване на сблъсъци (те знаят да разпознават велосипедистите). Внедрени са „интелигентен круиз контрол на основата на навигацията и актуализация на софтуера „по въздух“.

Инструменталната група е „прерисувана“. Диагоналът на централния дисплей е нараснал от 8 на 10.25 инча. Клавиатурата под екрана е изчезнала. Многофункционалното кормило е същото, но с ново лого. Появява се електронна ръчна спирачка. Оранжево-кафявата тапицерия също е нова.

В Южна Корея седанът K3 ще продължи да бъде оборудван с бензинов Smartstream G 1,6 (123 к.с., 154 Нм), вариатор Smartstream IVT и задвижване на предните колела. Цените ще останат на сегашното ниво от 17,9-21,8 млн. вона. Продажбите на обновените автомобили ще стартират през април. През 2020 г. са продадени 13 678 броя (-9%)./ ams.bg