Обособяват икономическа зона в Благоевград

Община Благоевград вече има дългосрочна Концепция за икономическо развитие. Това стана факт, след като на днешното извънредно заседание местният общински съвет гласува предложението на общинска администрация. Екипът на проф.

Димитър Тадаръков бе поканен за изготвянето на икономическата стратегия до 2040 година. По този начин се дава възможност в бъдеще да се реализират и целенасочени трансгранични проекти. 100 млн. лв крупни инвестиции, разкриването на над 1 200 работни места, обособяването както на икономическа, така и на индустриална зона – това са само част от основните опорни точки в проекта на проф. Димитър Тадаръков.

Според кмета на Благоевград, Румен Томов, с тази програма се дава „зелена светлина“ и за следващите представители на местното самоуправление за развиването на икономически програми.

Задачата на всеки един общински съветник е, не само да изпълнява политическите решения на формацията, която представлява, но и да обмисля по съвест своите гласувания – така председателят на местния парламент, Андон Тодоров, обоснова своя вот „въздържал се“./БНР