Обрат! Касиер инсценирал грабежа в Разлог

Мъжът бил задлъжнял и спешно му трябвали пари

Не е имало въоръжен обир в офиса на “Изипей” в Разлог.  Касиерът Васил Татарски, подал сиглнала, че е станал жертва на въоръжен грабеж, си е измислил историята. Това се разбра след като случаят беше разплетен от криминалистите за броени часове. Стана ясно, че мъжът се принудил да разиграе ситуацията, тъй като бил задлъжнял и му трябвали спешно пари.

Касиерът е задържан за 24 часа, но още не му е повдигнато обвинение, съобщиха от полицията и прокуратурата.

По обед служителят Васил Татарски подава сигнал в полицията, че двама непознати мъже нахлуват въоръжени на работното му място и отмъкват наличните в касата пари. После тръгват в неизвестна посока.  В продължение на часове полицията беше блокирала изходите на Разлог и спираше за проверка почти всеки автомобил. В късния следобед, обаче стана ясно, че подаденият сигнал е фалшив.

Офисът на Easy Pay в Разлог се намира на оживено място на кръстовището на улиците „Черна река” и „Опълченска”, близо до ромската махала. Първоначално от полицията и прокуратурата нямаше официална информация, затова се спекулираше както за боря на нападателите, така и за размера на ограбената сума. Първоначално в града тръгнаха слухове, че нападателите са били от един до трима, въоръжени и маскирани. Твърдеше се, че е открадната метална каса, в която имало 20 хил. лв., но други източници споменаваха значително по-малка сума от 5 хил. лв.

Припомняме, в Разлог през последните две седмици жандармерийското присъствие именно в тази част на града бе засилено след сбиването на роми и българи на 13 май.