ОбС избра нов директор на “Жилфонд” в Перник, той намекна за теч на пари

Мартин Велков бе освободен като директор на “Жилфонд” Перник по негово желание, стана ясно на заседание на местния общински съвет. Съветниците гласуваха и нов управител, който ще заеме временно длъжността – Мартин Трендафилов, който досега беше технически ръководител в общинското предприятие.

В Перник припомниха, че Трендафилов е четвъртият заемащ този пост за последните три години.

При избирането си Трендафилов намекна в заседателната зала за злоупотреби в дружеството „Виждам нередни неща в това дружество. Липсват пари, има изтичане на средства. Започват се обекти, парите се превеждат от Общината, но ги няма”, каза Трендафилов. Думите му накараха Денислав Захариев от групата на ГЕРБ да реагира с думите: „Ако това, което казвате е вярно, ще се ходи пак в прокуратурата”.
Трендафилов заяви, че като ръководител на общинсата фирма ще спре  гражданските договори и ще назначава хора на трудови за по-малко пари.

Същевременно, общинският съветник от ГЕРБ Александър Александров направи предложение в малките населени места на територията на община Перник да се обособят клетки за строителни и зелени отпадъци.

Той се аргументира, че е бил провокиран от поредица сигнали за образували се сметища, които замърсяват околната среда, и лично е проверил част от тях.

“Сигурен съм, че този вид услуга няма да струва много и ще се спестят средства впоследствие при почистването на нерегламентираните сметища, замърсяващи природата”, посочи Александров. Той смята, че няма да е проблем за администрацията да осигури един камион и един товарач, за да се изхвърлят редовно боклуците от обособените места.

“След като миналата година таксата за битови отпадъци беше увеличена десетократно, очакването на всички беше, че качеството на услугата ще бъде подобрена. Затова много ще се радвам в случая да не прехвърляме вината само върху гражданите, тъй като ефективността на една администрация се измерва в това да реагира адекватно по отношение на потребностите на своите граждани” припомни Александър Александров.