ОбС шефът Костадинов иска оставката на управителя на „Ученическо хранене” в Дупница Христо Пигов

ОбС шефът Костадинов поска оставката на управителя на дупнишкото общинско дружество „Ученическо хранене“ Христо Пигов. „Още днес ще поискам оставката на Христо Пигов. Той отдавна иска да напусне и аз едва го задържах. Само, че вие поемете отговорност и предложете кандидат за управител”, заяви Костадинов.

Реакцията бе провокирана от отсъствието на управителя по време на заседанието, на което бе обсъждан финансовият отчет на дружеството за миналата година. Отбелязано бе, че Пигов отсъства, защото е болен. Фактът, че не е дошъл обаче бе приет критично и от общински съветници, и от кмета Методи Чимев, а Първан Дангов дори предложи гласуването по докладната да се отложи. Отчетът не бе приет. „За” гласуваха девет общински съветници, против трима, а петима – „въздържал се”. По време на дебата стана ясно, че дружеството е на загуба за около 40 000 лв. За пореден път бе посочено, че тя се дължи на затварянето на училищата заради пандемията, при което „Ученическо хранене“ е работило само около един месец и половина.

„Няма риск от жестоко сътресение. Ако няма ново затваряне наесен, за около 1 година и половина дружеството ще изчисти задълженията”, смята председателят. Костадинов подчерта, че за времето, в което Пигов е управител, са извършени положителни промени. Дружеството подобрило асортимента -започнало да предлага десетстепенно меню, сменени били част от готвачите, като се подготвят и промени, свързани с купоните.

Юлияна КОЛЧАКОВА