Обществена кампания за събиране на отпадъци, които могат да се рециклират, започва в Кюстендил

  • Със събраните средства ще се подкрепят обществени инициативи, каза кметът Петър Паунов

 

Инициативата е по идея на две дами от с. Слокощица – Искра Стоилова и Камелия Гребенарова, и е подкрепена от кмета Петър Паунов, съобщиха от общината. С идеята са запознати кметовете и кметски наместници по места, както и председателите на читалищните настоятелства.
„Ще бъде направен пункт за отпадъци, където ще могат да се предават хартия и пластмаса и след сортиране доходите ще се използват за нуждите на селото. Ще бъдат предоставени контейнери в междублоковите пространства на кварталите, ще разчитаме на етажните собствености също да организират събирането на хартиените отпадъци. Ще дадем възможност на хората да оперират с този отпадък, да го сортират и реализират. Със събраните средства ще се подкрепят обществени инициативи. Това ще бъде първата солидна обществена инициатива, първата вълна, която ще се изправи срещу заливащите ни отпадъци. Идва Коледа, идват празници, ще има много отпадъци, така че ви призоваваме да подкрепите тези млади хора“, заяви Петър Паунов.

Искра Стоилова благодари на градоначалника за подкрепата и обясни: „Решихме да направим инициатива за събиране на отпадъци, които се рециклират и след това с парите да преценим какво да правим – да подобрим инфраструктурата, да боядисаме пейки, детска площадки. Искахме този отпадък да го превърнем в нещо добро. Вече няколко пъти сме извозили боклук. С първите средства от 250 лв. помогнахме за лечението на Тони Костов. Сега събираме отпадъци на две места. Едните средства са за нов танцов състав, а другите за Слокощица”.