Общината продава 5 имота – в Сапарева баня, Паничище и Сапарево

Процедура за продажба на 5 свои имота започва общината в Сапарева баня, става ясно от дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент. Граждани са внесли заявления за закупуване на 3 терена с трайно предназначение на територията: земеделска площ, намиращи се в м. Под селото на Сапарева баня. Единият поземлен имот е с площ 13 кв.м и пазарна оценка 150.00 лв. без ДДС. Площта на втория е 54 кв.м, а пазарната оценка – 650,00 лв. без ДДС. Третият имот е от 75 кв.м, с пазарна оценка 695.00 лв. без ДДС. Пазарните оценки са изготвени от лицензиран оценител инж. Димитър Митов, като предстои определянето им от общинските съветници. Местният парламент ще определи и началната цена за продажбата на имотите. Те ще бъдат включени в тазгодишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в частта за продажба, след което за тях ще се проведат публични търгове с тайно наддаване.

Дупничанката Иванка Костова е подала заявление за закупуване на урегулиран поземлен имот в курорта Паничище (представляващ парцел VI, кв. 6 по плана на с. Паничище). Имотът е включен в програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2021 г. Площта му е 321,00 кв.м, а пазарната оценка, изготвена от лицензиран оценител инж. Димитър Митов, е 28 300 лв. без ДДС.

Иван Нешов от Сапарево иска да закупи парцел в същото село. Имотът е незастроен и до момента не е проявяван интерес за неговото закупуване. Ще бъде включен в програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2021 г., в която в момента не фигурира. Теренът е с площ 490 кв.м, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за жилищно строителство.

Общинският съвет ще определи пазарните оценки и размера на началната тръжна цена и на тези два имота. С докладна до съветниците се иска също и да възложат на кмета на общината да проведе публични търгове с тайно наддаване и да сключи договори за продажбата на двата недвижими имота с кандидатите, спечелили търга. Собствениците на всички споменати имоти се обявяват след провеждането на публичен търг с тайно наддаване. Предложенията за продажба на терените ще бъдат разгледани на заседанието на Общинския съвет на 25-и т.м., четвъртък.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА