Община Банско дари 3000 книги на читалището в село Скребатно

3000 книги бяха събрани в Банско, като първият дарител бе кметът Георги Икономов за изгорялото читалище в село Скребатно. Градоначалникът на Банско дари над 20 книги от личната си библиотека, с което даде пример за своите съграждани, посочиха от курортната община. Събраните книги бяха дарени на читалището.


Организацията по транспортирането на книгите бе създадена от местната администрация, а представителите на община Банско бяха топло посрещнати от кмета на Скребатно Даниела Пидева и секретаря на читалището Емилия Куйбишева.


Книгите ще бъдат съхранявани в музея на селото, докато бъде възстановена сградата. Припомняме, на 9 януари в село Скребатно, община Гърмен, се разрази голям пожар, който унищожи кметството, читалището и библиотеката, помещаващи се в една сграда. Огънят унищожи над 3000 библиотечни издания.

Месец след пожара, в резултат на дарителската кампания, подкрепена от община Банско, фондът на библиотеката бе възстановен. Към настоящия момент Скребатно може да се похвали с над 9000 книги, дарени от цялата страна.