Община Банско получи приза “Най-добрата целогодишна дестинация през 2021 г.”

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ връчи за 26-и път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта.

Кметът Иван Кадев получи наградата на Община Банско като най-добрата целогодишна дестинация през 2021 г. – едно заслужено признание, постигнато в резултат на общите усилия на общинските власти и на туристическия бранш в Банско и Добринище. В приветствието си кметът подчерта, че след тежката ситуация, в която беше поставено Банско с карантината през 2020 г. и в условията на пандемична обстановка, амбицията на общината и туристическия бизнес е била възстановяване на позициите и постигане параметрите от 2019 г. „Успяхме и надградихме!”, категоричен бе Кадев.

Още два приза за 2021 г. пристигат в Банско. Като „Най-добър четиризвезден планински СПА хотел” е оценен СПА Ризорт Свети Иван Рилски – гр. Банско, а наградата за „Най-добър четиризвезден планински уелнес хотел” бе връчена на Хотел Уелнес България гр.Банско.
Сред гостите на официалната церемония присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, външният министър Светлан Стоев, министърът на туризма Стела Балтова, зам.-министърът на финансите Ивайло Христов и зам.-министърът на икономиката Ивелина Пенева, представители на държавната администрация, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, водещи мениджъри и собственици в туризма, членове на асоциацията от цялата страна.