Община Банско се представи успешно на туристическо изложение в Румъния

Община Банско, съвместно с представители на туристическия бизнес от града, участваха в най-голямото международно изложение за туризъм в гр. Букурещ, Румъния – 46th Romanian Tourism Fair-Autumn Edition 2022.

Изложението е отворено за професионалисти и масова публика и се провежда в периода от 10 до 13 ноември. Тази година в него участват над 230 изложители от 19 страни, сред които Румъния, България, Израел, Палестина, Турция, Япония, Египет и Малдивите. То предлага възможност на всички участници да увеличат контактите си, да изградят нови бизнес партньорства и да открият нови дестинации. Събитието обхваща туристическите категории: Почивка (Луксозен туризъм и Бизнес туризъм (MICE) с акцент върху културния туризъм.

Още от първия ден, интересът на посетителите към щанда на Община Банско бе изключителното голям. Ски почивките са основен фокус на посетителите, предвид предстоящия зимен сезон.
Изложението дава възможност Банско да се представи като целогодишен курорт. Наред с условията в ски зона Банско, интерес представляват и условията за СПА, оздравителен, планински и културен туризъм.
Изложението е поредна успешна реклама на Банско като целогодишна туристическа дестинация.