Община Дупница извърши ремонти за над 2 млн. лв.

Ремонти за над 2 млн. лв. е извършила община Дупница в последните месеци, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Сред изпълнените най-мащабни обекти са основен ремонт и подмяна на водопровод на ул. „Александър Батенберг” на стойност 982 413 лв., ремонт на ул. “Седма рилска дивизия” – от ул. ”Фенерка” до ул. ”Симеон Велики”, за 251 120 лв., основен ремонт на улица „Николаевска”- от ул. ”Метоха” до ул. ”Орлинска” за 219 439. След подмяна на водопровод в участъка между ул. ”Ген. К. Вазов” и кръстовище с ул. ”Свети Георги” основно е ремонтирана ул. ”Родопи”, за което са похарчени 130 546 лв. Отново след подмяна на водопровод на участък между улиците „Опълченска” и „Отец Паисий” е извършен и основен ремонт на ул. „Васил Левски”, струващ 64 706  лв. Благоустроени са също участъци със сменен водопровод на улиците „В. Търново”, „Ропотамо” и „Средец” за 42 269. Ремонтирани са две улици в кв. „Южен”, като за едната са дадени 80 244, а за другата – 3600 лв. Основен ремонт е направен на тротоарна настилка на ул. „Велико Търново” – 6442. Изградени са подпорна стена и отводнителни шахти на ул. ”Родопи” – за 10 200 лв., и подпорна стена на ул. „Св. Никола” – за 3100 лв.

Извършен е ремонт на тротоарни площи на пътя Дупница – Самоков /II-62/ – извън обхвата на ремонта на пътя за 30 100 лв. Изградена е отводнителна канавка в жк „Чавдар войвода” – за 22 626 лв.

Ремонтирани са още новото кметство в с. Джерман – за 16 666 лв., покривът на кметството в с. Крайници – за 12 075 лв., сградата на кметството и читалището в с. Червен брег – за 6055 лв.

Общата стойност на извършените ремонтни работи е 2 025 918 лв., заложени като капиталови разходи с приемането на тазгодишния бюджет на общината.

Все още се ремонтират двете главни улици в района на Градската градина, където от няколко дни движението на МПС-та в района е затворено за преминаване. Освен преасфалтирането там ще бъдат изградени и тротоари и ще бъде положена маркировка.

Предстоят ремонти за ул. “Трети гвардейски полк” – от ул. “Бригадирска” до ул. “Илинден”, ул. “Илинден” от ул. “Родопи” до ул. “Венелин”, ул. “Елин Пелин” от ул. “Родопи” до ул. “Венелин”, ул. “Родопи” – от ул. “Бригадирска” до ул. “Венелин”, ул. “Тунджа” – от ул. “Венелин” до ул. “Йовков”,

ул. “Мир” – от ул. “Венелин” до ул. “Родопи”, ул. “Мальовица” – от ул. “Мир” до ул. “Елин Пелин”, ул. “Баба Ната” – от ул. “Родопи” до ул. “Трети гвардейски полк”, ул. “Даскал Хр. Тодоров” – от ул. “Родопи” до ул. “Трети гвардейски полк”, ул. “Криволак” – от ул. “Кокиче” до ул. “Лакатица”, ул. “Здравец” – от ул. “Кокиче” до ул. “Криволак”, ул. “Плиска” – от ул. “Криволак” до ул. “Здравец”. Предвиден е основен ремонт на улица “Димчо Дебелянов” в участъка между ул. “Венелин” и “Курт дере”. Сред предвидените за ремонти обекти е кметството на с. Яхиново (покрив и външна дограма), както и изграждане на спортна площадка с. Яхиново. Ремонтни дейности предстоят и в детската градина в с. Крайници (покрив-частично, санитарни възли и физкултурен салон). Заложен е и ремонт на водопровод в Бистрица, както и други обекти. Сумата, също заложена в капиталови разходи, е на стойност 2 759 215 лв.