Община Дупница отвори врати за младите хора

  • Теменужка Янкова и Борислав Кирилов станаха кмет и председател на ОбС

Община Дупница отвори врати за младите хора в понеделник. По повод Деня на българската община – 12 октомври, бе проведено алтернативно заседание на Общинския съвет, в което участваха ученици от средните училища.

Те бяха приветствани от кмета Методи Чимев и председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов, които ги запознаха с функциите и отговорностите на местната изпълнителна и законодателна власт. Учениците споделиха вижданията си за бъдещето на общината и отправиха препоръки към управляващите. Сред предложенията бяха Историческият музей да се премести от Младежкия дом, тъй като е на неподходящо място и недостъпен, да бъде отворено кино, да има повече театрални постановки по литературни произведения, да се осигури модерна база за спорт на учениците.

Новите общински съветници подписаха декларация за сътрудничество с местната власт и попълниха анкета с оценки за работата на общината. Връчени бяха и наградите от конкурса за младежки инициативи “Младата Дупница”. Техните носители са Албена Искрева, Доника Карабельова и Антонина Златарска. В ролите на кмет и председател на Общинския съвет влязоха дванайсетокласниците Теменужка Янкова и Борислав Кирилов. Те бяха поканени в кабинетите на Методи Чимев и Костадин Костадинов, където за кратко заеха местата им.

Юлияна СТЕФАНОВА