Община Петрич пита своите жители за нова организация в движението

Да бъде ли създадена нова организация на движението от разклонението за х. „Конгур“ до х. „Беласица“, която да забранява движението на МПС от 10,00 ч. до 16,00 ч. всяка неделя, когато се наблюдава, че маршрутът е предпочитан за разходки пеша и с велосипеди?

Другият въпрос на община Петрич към жителите е „Да бъде ли създадена нова организация на движението по новия път от черквата „Света Петка“ към село Беласица, която да забранява движението на МПС от 10,00 ч. до 16,00 ч. всяка неделя, когато се наблюдава, че маршрутът е предпочитан за разходки пеша и с велосипеди?”

Идеята е промяна според всеки сезон на часовете за забранено движение на моторни превозни средства, за да се избегне напрежението между шофьорите, пешеходците и велосипедистите.
Всеки, който иска, може да гласува във фейсбук страницата на община Петрич.
Според Наредбата за управление на общински пътища, приета с решение на ОбС-Петрич от 16.05.2018 г., кметът на общината може да въвежда временни забрани за обществено ползване на участъци от общински и частни пътища при опасност за сигурността на движението, след съгласуване с органите на сектор „Пътна полиция“.