Община Разлог започва проектиране на нов спортен комплекс в двора на училището в с. Баня

Община Разлог започва проектиране на нов спортен комплекс, с физкултурен салон и минерален басейн, в двора на Основно училище “Св. Паисий Хилендарски” – село Баня.

“Едно от природните богатства, с които разполагаме-минералната вода следва да бъде използваема от всички, както за балнеолечение, така и за физическа активност. Освен с развитието на региона като модерен и устойчив туристически център, имаме отговорност най-вече към създаването на благоприятни условия за подобряване живота на всички жители на село Баня.

С цел предоставяне на достъпна среда за  спортни занимания и дейности по водни спортове на учениците от училището, спортни клубове и други учебни заведения, планираме изграждането на ново спортно съоръжение в двора на ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, коментира инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог.

“Амбициите ни са насочени, до няколко месеца да имаме готов работен проект, който да бъде съгласуван и да започнем дейностите по изграждане на модерна и функционална, двуетажна сграда,  с минимални размери 18 х 24 метра. По предварителни изчисления спортния обект ще струва около 1 млн. лева – сума, която Община Разлог може да си позволи, да инвестира, в близките 2-3 години, като по този начин ще подпомогнем развитието на спорта в училище и извън него. ” допълни зам.-кметът Иван Гюров.

Плановете за новото съоръжение включват изграждането на минерален басейн, с прилежащи към него съблекални, учителска стая и склад на първия етаж, както и две игрища за различни видове спорт – на втория. Ръководството на Община Разлог подчертава, че използването на минералната вода ще даде възможност за целогодишното функциониране на обекта, при минимални разходи за отопление, а достъп до него ще имат всички учебни заведения и спортни клубове от общината, по предварително утвърден график.