Община Самоков връчи плакети на бебетата, родени през 2022 г.

По случай Деня на родилната помощ в Ритуалната зала на Община Самоков бяха връчени плакети на бебетата, родени през 2022 г. Община Самоков за 18-та година връчва плакети със символите на града на новите си граждани. Традицията бе установена през 2005 г.. Залата бе изпълнена с щастливи родители и малчугани.

На церемонията присъстваха зам. кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова и секретарят на общината Ангелина Вангелова. Специални гости бяха управителят на МБАЛ – Самоков д-р Ковачка, началникът на АГ отделението д-р Спасов, д-р Николов, старшата сестра на болницата Ангелина Гавраилова и старшата акушерка на АГО. Кметът Владимир Георгиев поздрави родителите, като им пожела децата им да бъдат, преди всичко, здрави, много щастливи и да израснат достойни хора. “Общинското ръководство на Самоков сме поставили децата сред приоритетите си.

Да изградим прекрасни места за отдих, спорт и забавление, да имат добри условия в детските градини и училищата, да направим Самоков едно по-добро и по-сигурно място за живеене. За нас е важно децата ни да са щастливи и доволни, защото те са нашето богатство и нашия капитал”, каза в обръщението си кметът. Музикален поздрав към всички присъстващи направиха възпитаниците на танцова школа към Читалище-паметник „Отец Паисий”, с ръководител Ралица Стоянова.

В края на тържеството бяха връчени плакетите с герба и посланието към детето – никога да не забравя родното място. Плакетите връчиха кметът Георгиев, Дончо Зашев, Люба Кленова и Ангелина Вангелова.