Община Сапарева баня иска 13 050 лв. за 1,3 дка овошки в Сапарево

Дава под наем 25 кв. м срещу х. „Петте елемента” за станция за зареждане на електромобили

13 050 лева начална тръжна цена за при продажбата за общинска овощна градина в село Сапарево определи местният парламент в Сапарева баня. Общинските съветници вдигнаха значително определената от лицензирания оценител Надя Великова пазарна оценка от 2, 73 лева на 10 лева за квадратен метър. Както писахме, овощната градина е с площ 1 305 кв. м и към нея има инвестиционен интерес – заявление за закупуване на имота е подал Емилиян Божилов от Силистра. Предстои насрочването и провеждането на публичен търг с тайно наддаване за имота.

Общинският съвет реши още да се отдаде под наем част от имот – публична общинска собственост, с цел изграждане на станция /„точка на зареждане“/ за зареждане на превозни средства с електрически двигатели. Зарядната станция ще бъде с 2 места, с площ от 25 кв.м за зареждане на автомобилите, ситуирани на улица ул. „Паничище”, срещу хотел „Петте елемента”.

Инвестиционно намерение с искане за отдаване под наем на въпросния имот за изграждане на електрозарядна станция е внесено от „Грей Стоун България“ ООД с управител Свилен Баев.
За да се отдаде имотът под наем, ще бъде проведен публичен търг или публично оповестен конкурс. Имотът ще бъде предоставен за 5 години.