Община Симитли с два нови проекта

Сдружението МИГ Струма и Обединено Училище „Св. П. Хилендарски“ подписаха в Симитли договор за безвъзмездна финансова помощ в изпълнение на подхода „Водено от общностите местно развитие“.
Проектът „Знам, че мога“ е на стойност 195532, 24 лева и цели създаване на система от дейности, насърчаващи образователното включване и интеграция на ученици от маргинализирани групи, вкл. роми, с активното участие на техните родители/настойници.
Партньори на Обединеното училище в село Долно Осеново са Община Симитли, Сдружение „Коматиница“ и Средно училище “Св.св.Кирил и Методий” – гр. Симитли.
Непосредствено след подписването на този договор бе подписан и одобрения проект на Община Симитли – лично от кмета Апостол Апостолов и от председателя на МИГ „Струма“ – Димитринка Байракова. Договорът е по същата процедура и е с наименование „Пеят, скачат, заедно, деца…“. Стойността на проекта е 194 849,04 лв. Основната цел на проекта е утвърждаване на практика за устойчиво интегриране в образователната система на децата от 3 до 7 години от маргинализирани групи, вкл. роми, за територията на община Симитли.
.