Общините Рила и Кочериново останаха без ток, екипите на ЧЕЗ работят по повредите

  • Възстановено е електрозахранването на радомирските села Дебели лаг, Дрен, Байкалско и Житуша

15 часа селата от община Кочериново – Бараково, Пороминово, Стоб, общинският център и части от град Рила са били без ток, пише БГНЕС. Токът е спрял към 21 ч. в сряда, като екипите на ЧЕЗ веднага са започнали работа по повредите. В Бараково има паднали стълбове на уличното осветление. Учениците в община Кочериново не учат, учебните занимания са отменени. Не работи и общинската администрация в Кочериново заради липсата на отопление. Имало е дежурни, които са обслужвали гражданите при нужда.

Причина за прекъснатото захранване с електричество е силният вятър и паднали 10-ина сантиметра сняг.

Малко преди 12 ч. в четвъртък на отделни места в гр. Кочериново електричеството бе възстановено. Заради скъсани проводници между гр. Кочериново и с. Стоб рилското село Смочево също остана без електричество.

„Поради лошите метеорологични условия без електрозахранване бяха град Кочериново и селата Бараково, Стоб и Пороминово. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на повредите. Пътищата се почистват и опесъчават. Нямаме сигнали за бедстващи хора и откъснати населени места”, съобщи за Радио Благоевград заместник-кметът на община Кочериново Любка Джонова.

Също така стана ясно, че е възстановено електрозахранването в радомирските села Дебели лаг, Дрен, Байкалско и Житуша. Населените места бяха с прекъснато електричество сутринта в четвъртък заради обилния снеговалеж. Без ток в сряда вечерта са били още селата Гълъбово, Чуковец, Кондофрей.
Осем снегопочистващи машини в Радомирско работят непрекъснато. Навяванията са отстранени. Пътищата са проходими при зимни условия. Няма постъпили сигнали за пътнотранспортни произшествия и закъсали автомобили вследствие на усложнената зимна обстановка на територията на общината.