Общинската администрация в Белица е затворена, двама служители са с коронавирус

Сградата на общинската администрация в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция, открита с бързи тестове при двама служители. Те са настанени за лечение в болницата в Разлог.  Мъж на около 60 и жена на 44 години са служители  в отдел „Общинска собственост“.  Вчера те са приети в болницата в Разлог, където са им направени бързи тестове.  Предстои днес следобяд да излязат и  PCR  пробите им, каза кметът на общината Радослав Ревански:
“Двамата са настанени в болницата в Разлог с бронхопневмонии. Очакваме да се направят PCR тестове. Резултатите да излязат по-скоро довечера. Но аз за всеки случай затворих Общината – поне тази седмица, докато не се потвърдят случаите и да знаем какво правим в бъдеще”.
През последните две седмици заразените служители не са били на работа в администрацията, уточни кметът: “Защото бях казал от самото начало, всеки, който има някакъв симптом, да не идва на работа”.
Ако PCR тестовете потвърдят заразата, всички служители от община Белица ще бъдат изследвани. Досега само в едно населено място е имало семейно огнище на коронавирус:
“Към момента в нашата община имахме регистрирани три случая в село Горно Краище и за щастие нямахме повече. Сега, за съжаление, това са новите случаи, но правим всичко възможно да ги локализираме и да ги ограничим на ниво семейно огнище”./БНР