Общинската болница в Дупница спира приема на родилки

Мария Иванова
  • Прокуристът Мария Иванова: АГ отделението натрупа 60 000 лв. загуби за 2018 г., нерентабилно е

Ражданията в общинската болница в Дупница ще бъдат спрени, а детска стая в АГ отделението ще бъде затворена, разбрахме от  прокуриста на здравното заведение Мария Иванова.

Д-р Крум Бонев

Непопулярните мерки се налагат заради драстичния спад на ражданията в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, водещи до загуби и нерентабилност на отделението. Промените са обсъждани на среща на прокуристката с част от персонала в АГ отделението и медицинския директор д-р Крум Бонев.


Доц. Сашо Асьов

„Родилките рязко намаляват и това налага спирането на ражданията. Миналата година е имало 156 раждания. По клинични пътеки за раждания постъпват около 2800 лв. на месец, или около 38 000 лв. годишно.


Д-р Евгени Нешев

В резултат отделението трупа загуби, които за миналата година са над 60 000 лв. Това го прави нерентабилно, тъй като разходите за заплати на персонала са повече от приходите. Независимо от това дали има, или не бебе, денонощно е осигурена медицинска сестра, лекар. Част от акушерките напуснаха. Отделението ще запази категоризацията си, нивото остава същото, както досега. Няма да работим по тази пътека и детската стая ще бъде затворена, но по останалите пътеки продължаваме дейността”, обясни Мария Иванова. Прокуристката подчерта, че персоналът ще бъде запазен. „Д-р Джаджаров ще бъде преназначен в…

 

Подробности в печатното издание