Общински съвет – Благоевград даде „зелена светлина“ за изработване на ПУП – ПРЗ за района на бившите казарми

По предложение на кмета Илко Стоянов, общинските съветници позволиха да бъде изработен Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за терена на бившите казарми, собственост на Община Благоевград.
С 26 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“ местните парламентаристи разрешиха на място да бъдат реализирани обекти с обществено значение, с което на практика се изпълнява постановление на Министерски съвет.

Част от тях са съгласно Решение №964/14.11.2016 на МС, според което Община Благоевград трябва да изгради на място Интер експо и конгресен център и музей.
По предложение на кмета Стоянов, което бе гласувано днес на извънредно заседание на ОбС, се предвижда на терена да бъдат ситуирани още парк, спортен център и православен храм.
С решението за изработване на ПУП – ПРЗ и реализиране на дейностите Община Благоевград си запазва правото на собственост на терена на бившите казарми.
Целта на ръководството на Общинска администрация е проектът за облагородяване на парк „Македония“ да бъде разгърнат в целия му потенциал, което ще бъде в полза на жителите и гостите на града.