Общо събрание ще се проведе в Общинската болница в Дупница

Общо събрание ще проведат в сряда заетите в общинска болница „Св. Иван Рилски”. Срещата е насрочена за 12 часа в Заседателната зала на  болничното заведение. „Ще присъствам на заседанието, но нямам представа точно какви въпроси ще се разискват. На предишните заседания сме обсъждали оперативни проблеми, свързани с дейността на здравното заведение в ситуацията на Ковид-19. Предполагам, че към настоящия момент дискусиите ще бъдат различни”, коментира прокуристът на здравното заведение Мария Жайгарова, която уточни, че ще присъства в ролята на поканена, а не на свикваща Общо събрание.

„Още на 1 февруари бе решено такова събрание да се проведе, за да се обсъдят важни за болницата въпроси, но и аз не съм запознат в детайли, тъй като замествам д-р Крум Бонев по въпроси, свързани с медицинската част”, коментира доц. Д. Недин.

По предварителна информация един от съществените въпроси, който трябва да обсъдят лекарите, медицинските сестри и персоналът, е свързан с бъдещото управление на Общинска болница „Св. Иван Рилски”. В обсега на дискусиите вероятно ще попаднат и отправените упреци от страна на д-р Пламен Соколов по време на последната сесия на ОбС, че здравното заведение се управлява задочно и от разстояние, както и че там се случват нередности. Според запознати, ако прокуристът Мария Жайгарова получи солидна подкрепа за програмата си за управление на здравното заведение, тя ще продължи да изпълнява своите ангажименти в рамките на подписания едногодишен договор с община Дупница. В противен случай тя ще освободи поста. В последното си интервю за „Вяра” М. Жайгарова бе категорична, че каквото и да става, тя ще изпълни докрай ангажиментите си, свързани с изплащането на заплатите на заетите в болницата, както и с подготвянето на документите за подписване на нов договор със Здравната каса, свързани с наредба 5 на МЗ.