Обявиха победителите в конкурса за детска рисунка на читалище “Зора 1858” в Дупница

По случай настъпването на пролетта, Народно читалище „Зора 1858“ в Дупница проведе конкурс за най-добра детска рисунка на тема „С четка в ръка да посрещнем пролетта“.

Крайният срок за изпращане на творбите бе 30 април, а днес бяха обявени победителите.

“С радост съобщаваме, че нашият общински конкурс придоби широка популярност, като се включиха деца и от общините: Ботевград, Перник, София, Велико Търново, Казанлък и др. Щастливи сме, че постигнахме основната си цел да провокираме творческото въображение на децата. Те, по колоритен начин, споделиха своето отношение към природата и света, използвайки различните техники на изобразителното изкуство. Участниците бяха разделени в 2 възрастови групи: от 7 до 10 години и от 11 до 14 години. Специална комисия разгледа и оцени детските творби, като в конкурса се включиха общо 57 деца. Водещи критерии при избора на най-добрите рисунки бяха тематичност, креативност, съчетаване на цветовете, композиция, адекватно използване на изобразителните техники”, коментираха от читалището в Дупница.

След 10 май всеки един участник в конкурса ще получи грамота. За първите трима, класирали се в своята възрастова група, са предвидени и предметни награди.

Ето и победителите:
Първа възрастова група (7 – 10 години):
I място – Анастасия Николова, 7г., гр. Дупница
II място – Полина Атанасова, 10г., с. Енина, общ. Казанлък
III място – Димитър Атанасов, 8г., гр. Дупница

Поощрителна награда: Дария Илиева, 9 г., гр. Дупница

Втора възрастова група (11 – 14 години):
I място – Ема Емилова, 12г., гр.Дупница
II място – Иван Рушкарски, 12г., гр. Ботевград
III място – Радиана Петрова, 12г., гр. Ботевград

Поощрителна награда: Красен Красимиров, 13 г., гр. Велико Търново