Окръжен съд – Кюстендил даде ход на дело с подсъдим за пренасяне през границата на страната на 17 пакета марихуана

Наркотикът е открит в специален тайник, в резервоара на автомобила

Окръжен съд – Кюстендил проведе разпоредително заседание по дело, с подсъдим македонски гражданин от албански произход, обвиняем за това, че на 28.03.2021 г., в района на ГКПП – Гюешево, без надлежно разрешително, с лек автомобил „Мерцедес“ е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества- коноп / марихуана /, опакован в 17 пакета, с общо тегло 4, 260 кг., на обща стойност 17 040 лв. – престъпление по чл. 242, ал.2 от НК. Наркотикът е открит в специален тайник, в резервоара на автомобила.

Селман Д. е осъждан в РСеверна Македония, осъждан и реабилитиран в РБългария, се посочва в обвинителния акт, внесен от на зам.- административният ръководител на Окръжна прокуратура, прокурор Ивайло Илиев. Той не се признава за виновен, по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Делото продължава по общия ред, като за следващото заседание през октомври ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица, посочени в обвинителния акт.