Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на подсъдими за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1година и 11 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 3 000 лв., по отношение на39- годишнияВ. В. и условно наказание „лишаване от свобода“, за срок от 1 година и 11 месеца, с 4- годишен изпитателен срок, по отношение на 33- годишната В. С., както и „глоба“ в размер на 3 000 лв. Двамата подсъдими се признаха за виновни в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимите, в съдебно заседание.
Двамата подсъдими, мъж и жена живеещи на семейни начала се признават за виновни в това, че на 11.04.2022 г. в село Смочево, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите са държали с цел разпространение, а В. В. е и разпространил високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /, с общо тегло, за В. В. – 308, 93 грама, на обща стойност 1853, 58 лв. и за В. С. – 268, 18 грама, на обща стойност 1609, 08 лв.
Съдът приспада времето, през което подсъдимите са били с мерки за процесуална принуда, считано от 11.04.2022 г. до влизане на споразумението в сила.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.