Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт за жестоко двойно убийство

Днес, 07.01.2022 г., Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната К.Д. по обвинение за извършено от нея тежко престъпление, убийство на собствените си две малолетни деца, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите.

Обвиняемата К.Д. живяла на семейни начала с Г.Т. в жилище в гр. Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил синът – В.Т., и две години по-късно – през 2017 г., дъщерята И.Т. От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние К.Д. не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго, освен личностово разстройство – емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.К.Д. има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.

Понастоящем обвиняемата К.Д. е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.