Онлайн семинар за основни принципи на резитбата при овощните дървесни видове ще се проведе в Кюстендил

Овощарите в Кюстендил ще се обучават на онлайн семинар на тема -„Основни принципи на резитбата при овощните дървесни видове”, съобщиха от Институт по земеделие в областния град.  Той ще се проведе на 19 февруари от 10, 30ч. Ще бъдат представени актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката“,  уточняват организаторите от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Кюстендил) и Институт по земеделие – Кюстендил към Селскостопанска академия.

По време на онлайн семинара, участниците ще се запознаят с основните принципи на резитбата за формиране и плододаване на дървесните овощните видове в т.ч. посредством представяне на видеоматериал заснет на 4 февруари 2021 г. в Овощарската опитна станция на Институт по земеделие – Кюстендил. Ще бъде представена и информация и актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката.

Лектори в семинара ще бъдат експерти от Териториален областен офис (ТОО)-Кюстендил, доц.д-р Димитър Сотиров, гл. ас. д-р Вилина Петрова и доц. д-р Анелия  Борисова-Крумова, както и всички от Института по земеделие в Кюстендил, към ССА.

Краси Ценкова